12/9/09

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
βλέπουν τα παιδιά;
 
Mα...τους νέους τους δασκάλους!!!
Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα υποδεχόμουν τα παιδιά πρώτη μέρα στο σχολείο και θα στεκόμαστε αντικριστά αμήχανοι ν' αναρρωτιόμαστε αν πρέπει να φιληθούμε ή όχι. Γίνεται η πρώτη μέρα χωρίς μια ζεστή αγκαλιά; `Oχι βέβαια δε γίνεται. Γι' αυτό άνοιξα την αγκαλιά μου διάπλατα και μπήκαν μέσα τα πιτσιρίκια μου και χορτάσαμε φιλιά. 
Σίγουρα δεν πρέπει ν' αδιαφορούμε απέναντι στη νέα κατάσταση, ούτε οι δάσκαλοι, ούτε οι γονείς. Ιδίως οι γονείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Απ' τη άλλη όμως δε χρειάζεται να μας πιάνει πανικός, γιατί έτσι θα έπρεπε ν' αναστείλουμε όλες τις κοινωνικές μας δραστηριότητες και να μπούμε σ' ένα γυάλινο φέρετρο, σαν τον μακαρίτη Michael Jackson.
Eίναι τραγικό να ξεκινάει η σχολική χρονιά κι αντί να εφοδιάζονται τα σχολεία με γραφική ύλη να προμηθεύονται αντισηπτικά και μάσκες και να δίνουν την ευκαιρία στις φαρμακευτικές εταιρείες να κερδοσκοπούν εναντίον τους. Τι να πω στην κόρη μου που ξεκινάει την πρώτη τάξη και με ρωτάει: "Μα δε θα φιλήσω τη φίλη μου, τη Γιόνα; " 
Πώς να κάνεις μάθημα όταν πρέπει να έχεις το νου σου μη φτερνιστεί κάποιο παιδί και δεν το απολυμάνεις; Αυτά που γράφoυν οι εγκύκλιοι που στάλθηκαν στα σχολεία είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν. 
Η ευχή που ταιριάζει στο φετινό αγιασμό δεν είναι " ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ"  αλλά "'ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ".

8 σχόλια:

BIKY είπε...

Καλή σχολική χρονιά σου ευχομαι
Ολα θα πάνε καλά έχουν μεγαλοποιήσει τοσο πολυ το θέμα με την γριπη Σημερα ο διευθυντής του σχολειου στο οποίο θα πάει η Κατερίνα μου ( παμέ πρωτή φέτος!!)
λέει:
''Μην φοβάστε το σχολείο είναι εξοπλισμενο γαι την νέα γριπη Υπάρχει και δωμάτιο για να απομονωθεί καποιο παιδι ή δασκαλός που θα έχει τα συμπτώματα της γρίπης΄'' Το βρίσκω λίγο υπερβολικό όλο αυτό
Καλή προοδο ακι καλή χρονια σε όλα τα παιδάκια

IZA είπε...

ΒΙΚΥ μου, καλή χρονιά εύχομαι και σε σας. `Οσο γι αυτό που σας είπε ο διευθυντής για την αίθουσα, είναι εντολή του υπουργείου να έχει κάθε σχολείο μια τέτοια αίθουσα για να μεταφέρεται ένα παιδί και ν' απομονώνεται από τα υπόλοιπα, με το που θα αντιληφθούμε κάποια συμπρτώματα. Κάθε σχολείο θα έχει κάποιους δασκάλους υπέυθυνους. την επιτροπή γρίπης. το θέμα είναι πως θα καταλαβαίνουμε αν δεν είναι μια απλή ίωση,. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι.

Margo είπε...

Καλή δύναμη θα χρειαστεί φέτος περισσότερο από ποτέ. Δεν μπορεί όλο αυτό να μην βαρύνει τις μέρες..
Καλή σου μέρα Ιζα μου και καλό Σαββατοκύριακο.

Τζούλια Φορτούνη είπε...

τις ίδιες ακριβώς αναστολές είχα κι εγώ ΙΖΑ μου, αλλά έπραξα ομοίως...
γιατί η αγάπη είναι εξίσου πολύτιμη με την υγεία μας... (ίσως και περισσότερο)

χαίρομαι που η ευαίσθητη αναγνώστρια του λιβαδιού είναι δασκάλα

(η διεύθυνση του σχολικού μου blog είναι http://7o-dimotiko-sxoleio.blogspot.com/)

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Kαλή υγεία λοιπόν σε όλους, μικρούς και μεγάλους !!
Καλή πρόοδο στα παιδιά σας, στα παιδιά μας και σε όλους τους μαθητές και φοιτητές !!
Καλή δύναμη σε σας Μ. και Δ. και σε όλους τους εκπαιδευτικούς !!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!
Χαιρετισμούς από το νησί

Appelsinpigen είπε...

υπερβολικα τα ΜΜΕ, θεωρω...

απο κει κ περα, συμφωνω, δυσκολο να εφαρμοστουν ολα αυτα... κι η μαμα μου που κανει μαθημα στο γυμνασιο τα ιδια λεει...

καλη χρονια σας ευχομαι, σε σενα κ στις μικρες!
να ειστε καλα :)

μμμ κι αν περασεις απ το καταγωγι μου, βαλε στις μικρές να δουν το παραμυθάκι πυο ανέβασα, θα τους αρεσει :)

55fm είπε...

Πόσο δίκιο έχεις...
Ιζα μου,γεμάτη υγεία να είναι η σχολική χρονιά!

zekia είπε...

μια χαρά θα είναι τα παιδιά ακόμα κι αν αρρωστήσουν περδίκια θα ξαναγίνουν. Δε χρειάζεται να τα φοβίζουμε κι αυτά. (Όσοι ανησυχούν να κρατήσουν τον πανικό για τον εαυτό τους.)
Δε θέλει και πολύ ένα παιδί στο δημοτικό να απομονωθεί απο τα υπολοιπα και να μην το ξαναπλησιάσουν για την υπόλοιπη χρονιά επειδή αρρώστησε. Γι'αυτό ειδικά οι γονείς θα πρέπει να κρατάνε τα προσχήματα και να μην διδάσκουν υστερία στα παιδιά τους.

καλή σχολική χρονιά λοιπόν!