18/10/13

ENA OMOΡΦΟ ΧΩΡIΟ

                                             
          Το μικρό μου χωριουδάκι, ο `Αγιος Κωνσταντίνος Σάμου πάντα υπήρξε για μένα πηγή έμπνευσης. Από μικρή ηλικία έψαχνα διάφορες γωνιές του για να τις ζωγραφίσω. Αυτός ο πίνακας που έφτιαξα είναι με τα μάτια της μνήμης και της φαντασίας. Είναι φτιαγμένος με μεικτή τεχνική, δηλαδή είναι κολλάζ με χρωματιστά χαρτιά που έχουν επιζωγραφιστεί σε κάποια σημεία με ακρυλικά χρώματα. Δυστυχώς στη φωτογραφία δεν μπορούν να φανούν οι λεπτομέρειες. Οι διαστάσεις του πίνακα είναι 60Χ90 cm.

17 σχόλια:

Dinos-Art είπε...

Μαγικό Μαρία μου. Μπράβο!!!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο.

wild rose είπε...

Πανέμορφος ο πίνακας!!!Ωραία χρώματα!!

φόρα είπε...

και αυτό όπως και το προηγούμενο έργο σου με εντυπωσίασαν πολύ. εδώ πανέμορφα χρώματα, υφές, σύνθεση.. οι πέτρες στο πρώτο πλάνο είναι όλα τα λεύτά! μπράβο iza, καλή συνέχεια!

MYSTELIOS είπε...

Πραγματικά πολύ όμορφο, μπράβο !!!
Καλό Σαββατοκύριακο και καλή συνέχεια !!!

IZA είπε...

Ντίνο, αυτό τον πίνακα τον έφτιαξα το καλοκαίρι πάνω σ' έναν παλαιότερο πίνακα (τελαρωμένο καμβά 60Χ80) που δεν μου άρεσε πια. Είχα πολύ ελεύθερο χρόνο κι ευχαριστήθηκα πολύ που μπόρεσα ν' αφιερωθώ στη δημιουργία του. Μου κάνει εντύπωση ότι πια δεν δένομαι τόσο με ότι τελειώνω. Το άφησα στη Σάμο. `Οσο φτιάχνω κάτι του αφοσιώνομαι κι αισθάνομαι ότι είναι ότι καλύτερο έχω κάνει. Μόλις τελειώσω αισθάνομαι ότι δεν είναι και τόσο καλό και θέλω να φτιάξω αμέσως κάτι καλύτερο αποφεύγοντας τα λάθη που έκανα. Αισθάνομαι πλέον ότι αυτό που είναι μαγικό είναι η διαδικασία κι όχι τόσο το αποτέλεσμα. Γράψε μου αν νιώθεις κι εσύ κάπως έτσι. Θα μ' ενδιέφερε να μάθω.

IZA είπε...

Wild rose σ' ευχαριστώ για το ευγενικό σου σχόλιο.

IZA είπε...

Φόρα κι εμένα οι πέτρε μου αρέσου πιο πολύ. Μοιάζουν πάρα πολύ και με τις πραγματικές. Τις έχω φτιάξει με χαρτιά από περιοδικό με κατάλληλη επεξεργασία.

Dinos-Art είπε...

Ναί, μαγική η διαδικασία αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, Μαρία μου.
Το κάθε έργο έχει τη δική του προσωπικότητα, ίσως μερικές φορές να μη σε ευχαριστεί με το πρώτο κοίταγμα όταν τελειώσει, όμως μετά από καιρό το βλέπεις εντελώς διαφορετικά. Γιαυτό, το είπα και παλιά, ποτέ μην καταστρέφεις έργα σου. Πολλά φιλιά.

eleni είπε...

Πανέμορφο,ΙΖΑ,πλάι στο κύμα!
Όλα τα έχεις συνθέσει μοναδικά,χαρτί χρώμα και έδωσαν ένα πολύ όμορφο πίνακα!
Φιλιά!

IZA είπε...

Eλένη έτσι είναι. Το χειμώνα το κύμα βρέχει τα σπίτια. Χαίρομαι που σου άρεσε.

IZA είπε...

Στέλιο σ' ευχαριστώ που πάντα περνάς και μου αφήνεις τα τόσο ευγενικά σου σχόλια.

Δημιουργία είπε...

Είναι πανέμορφος ο πίνακάς σου,με την αύρα της θάλασσας και του νησιού!

Giorgos Varvakis είπε...

Υπέροχο έργο Μαρία!!!!
Δείχνει ακόμα πιο όμορφο μέσα από τα μάτια της φαντασίας σου
Φιλιά!!

IZA είπε...

Δημιουργία σ' ευχαριστώ πολύ.

IZA είπε...

Γιώργο εσύ ξέρεις πόσο όμορφο είναι το χωριό μας και στην πραγματικότητα. Είναι πηγή έμπνευσης για άνθρώπους που το επισκέφτονται από πολλά μέρη της γης. Να είσαι καλά.

Poet είπε...

Παιδί του κέντρου της πόλης εγώ, πόσο πολύ θα ήθελα να είχα ένα νησί, ένα χωριό, μια αθωότητα στην οποία να γυρίζω, να καταφεύγω και να αισθάνομαι ασφαλής μέσα στη θαλπωρή της μνήμης.

Η αγάπη δεν κρύβεται και είναι ολοφάνερη στον πίνακα σου, Μαρία μου. Κι ακόμη, μεταδίδεται σε όλους εμάς τους άλλους. Μπράβο, τον χάρηκα.



IZA είπε...

Tόλη κι εγώ παιδί της πόλης είμαι. Στο χωριό αυτό γεννήθηκε ο πατέρας μου αλλά από 10 χρονών πηγαίνω τα καλοκαίρια εκεί διακοπές. Κι όμως οι πιο γλυκιές μου αναμνήσεις είναι από αυτά τα καλοκαίρια. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου για τον πίνακα μου. Μου έδωσαν μεγάλη χαρά. Να είσαι καλά.