6/4/11

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

΄
Από τη στιγμή που θα γεννηθούμε, όλοι μας λένε τι πρέπει να κάνουμε, πως πρέπει να φερόμαστε και πώς θα πρέπει να ζούμε τη ζωή μας. Τι θα πει ο γονιός, ο παπάς, ο δάσκαλος, ο γείτονας, η τηλεόραση... Μην κάνεις αυτό, μην κάνεις ετούτο, να είσαι καθώς πρέπει...Κάτω απ'όλες αυτές τις φωνές,χάνουμε τον εαυτό μας και δεν ξέρουμε τι πραγματικά θέλουμε εμείς για τη ζωή μας. Αν θέλει κάποιος να δει την αλήθεια ,πρέπει να κλείσει τ' αυτιά του σ' όλες αυτές τις φωνές και να κοιτάξει βαθιά μέσα του. 

8 σχόλια:

Dinos-Art είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Μαρία μου.
Προσωπικά, περάσαν πολλά χρόνια για να ξεχάσω αυτές τις φωνές και να βρω τον εαυτό μου. Αλλά και τώρα ακόμη εξακολουθώ να αναθεωρώ πολλά πράγματα, αγνοώντας άλλες φωνές στην προσωπική μου πορεία. Παραστατικότατη η ζωγραφιά σου. Ευχαριστώ που άφησες την Τάνια να μας μαγεύει με την υπέροχη φωνή της. Ξέρεις, η Τάνια ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη σε παιδικό θέατρο της Μαίρης Σοϊδου. Φιλιά/Καλό βράδυ.

55fm είπε...

Mαράκι μου,έχω εντυπωσιαστεί με το έργο σου και φυσικά υποκλίνομαι σε αυτά που γράφεις!
"Πάρε τη λέξη πρέπει από το π και γδάρτην μέχρι το ι" είχε πεί ο σπουδαίος Ελύτης!
Είσαι υπέροχη!
Καλημέρα!

nameliart είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
Μιλάει η εικόνα τόσο παραστατικά, τόσο πειστικά!!
Μπράβο σου!

IZA είπε...

Nτίνο μου δεν το ήξερα αυτό για την Τάνια. `Οσο για τις φωνές είναι μεγάλη η συζήτηση. Κάποιες φορές έχουν περάσει τόσο πολύ μέσα μας που ακόμα και να κλείσουμε τ' αυτιά μας, αυτές συνεχίζουν να ακούγονται Χρειάζεται συνεχές ψάξιμο και μάχες. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι μια τελείως αυθόρμητη ζωγραφιά που βγήκε από μέσα μου σχεδόν αυτόματα. Καληνύχτα.

IZA είπε...

`Ολγα μου καλή. Ξέρω πολύ καλά πόσο πέρα έχεις κάνει τα πρέπει και τους καθωσπρεπεισμούς και σε γουστάρω γιατί είσαι ο εαυτός σου. Τα καλά σου λόγια μ' ενθαρρύνουν και μου δίνουν φτερά να συνεχίσω να δημιουργώ. Φιλάκια.

IZA είπε...

Nameliarte είναι μια αυθόρμητη ζωγραφιά, σχεδόν σκίτσο, όπου έκανα συνδυασμό ακουαρέλας και ακρυλικών. Τις γραμμές τις έκανα φυσώντας με το πιστολάκι τα νεροχρώματα όταν ήταν υγρά. `Ενα ακόμα πείραμα. Σ' ευχαριστώ πολύ. Καληνύχτα.

MYSTELIOS είπε...

Πολύ εντυπωσιακό έργο και μεγάλο το μήνυμα που μας μεταφέρεις μέσω της τέχνης και της γραφής σου , σίγουρα θα πρέπει να αγνοήσουμε τις εξωτερικές φωνές για να μπορέσουμε να γνωρίσουμε , να καταλάβουμε και να αποδεχθούμε τον πραγματικό μας ευατό !!!

IZA είπε...

ART-TRAVELLER αυτό το έργο είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' ότι έχω κάνει μέχρι τώρα. Αισθάνομαι όμως ότι έπρεπε να το κάνω γιατί φαίνεται ότι κάτι κρυμμένο μέσα μου επιθυμεί πλέον να βγει προς τα έξω και δεν πρέπει να το κρύβω. Φιλιά και σ' ευχαριστώ για τα τόσο ευγενικά σου σχόλια και ζητώ συγγνώμη που αργώ να σχολιάσω στο ιστολόγιό σου.