9/11/10

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ...


Σε μια έρευνά μου σ' ένα παλαιοβιβλιοπωλείο ανακάλυψα  το παρακάτω βιβλιαράκι.

                                            
Δελτίο εγκληματολογικών αναζητήτησεων της Ασφάλειας του 1935. Ανάμεσα στις διάφορες αναζητήσεις ξεχώρισα την παρακάτω:


`Οπως καταλαβαίνεττε εκείνη την εποχή οι παράνομοι που προέρχονταν από τη Μικρά Ασία ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Δύσκολα χρόνια, ιδίως για τους πρόσφυγες. Κάπως έτσι δεν είναι και σήμερα τα πράγματα με τους μετανάστες΄;
Το έργο που εμπνεύστηκα είναι δουλεμένο με μεικτή τεχνική. Ακρυλικά, κολλάζ και τύπωμα.

26 σχόλια:

Margo είπε...

Εκληκτικό!
Μπράβο Ίζα μετέφερες την αίσθηση εκείνης της εποχής τέλεια.
Μου κάνουν εντύπωση οι αφορμές για τα έργα σου. Το αποτέλεσμα είναι πάντα πρωτότυπο και ενδιαφέρον.

Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου..

eleni είπε...

ΙΖΑμου μ΄αρέσει η πηγή έμπνευσής σου-που τα ξετρυπώνεις!
Η σύνθεσή σου υπέροχη!
Όταν λες τύπωμα,τι εννοείς;Να μαθαίνουμε και κάτι.
Φιλιά!

nameliart είπε...

Εξαιρετικό ΙΖΑ! Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η απόδοση των φυσιογνωμιών! Όλο και πιο γόνιμη αποδεικνύεται η ιδέα σου να ασχοληθείς μ’ αυτή τη σειρά! Μπράβο!!!

lourdi lourdaki είπε...

Iza.. αν θα πω οτι απλα οτι μου αρεσει η οτι ειναι ωραιο!!! θα ειναι λιγο πολυ λιγο...μια ζωη ζωγραφιζα προσωπα και ξερω και ξερεις οτι το βλεμμα ειναι το παν ε!!! και στα εργα σου αυτο με συγκινει...
Καλημερα να εχεις.

Mariela είπε...

Πολύ μου αρέσει αυτή η σειρά σου, εκτός από το εικαστικό ενδιαφέρον έχει και ιστορικό - πολιτισμικό... μπράβο!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλησπέρα,
όλο και πειραματίζεσαι !!
Δηλαδή ο καταζητούμενος είχε τατουάζ ?? από τότε??
Ενδιαφέρουσα η δουλειά σου και πρωτότυπη
και το άσμα σχετικόν !!
Χαιρετισμούς πολλούς

IZA είπε...

Μargo μου οι αφορμές ανασύρονται από μέσα μας. Απ' ότι μας έχει κάνει εντύπωση κι ό,τι έχουμε αγαπήσει. Φτάνει να έρθει η κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο ερέθισμα.

IZA είπε...

Εleni μου, έχουμε πολλά να πούμε. Ανακάλυψα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στο internet. Για το τύπωμα δες στο youtube "image transfer". Μπες και στη διεύθυνση http://milliande.ning.com/. Γράφτηκα μέλος σε μια κοινότητα γυναικών που ασχολούνται με την τέχνη.(A mixed media art Community for creative women). Eκεί μπορείς να βρεις πολύ ενδιαφέροντα βίντεο και πολλές νέες ιδέες. Ψάξτο.

IZA είπε...

Ευχαριστώ nameliart. Aπό παλιά είχα φαντασιωθεί ότι κάτι θα έκανα μ' αυτό το ιστορικό υλικό που είχα. Τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία να πειραματιστώ με νέες τεχνικές που ανακαλύπτω στο ιντερνέτ. Παρόλο που οχρόνος μου είναι περιορισμένο αυτό το καινούριο μ' έχει συνεπάρει.

IZA είπε...

Συμφωνώ Lourdi το βλέμμα είναι πολύ σημαντικό σ' ένα πορτραίτο. Αυτό είναι που του δίνει ζωή και βγάζει το χαρακτήρα του μοντέλου.

IZA είπε...

Αθηνά μου απ' ό,τι βλέπεις ψάχνομαι για νέες τεχνικές και υλικά. Το τατουάζ τα παλιά χρόνια συνηθιζόταν πολύ από τους ναυτικούς και τους φυλακισμένους. Το ενδιαφέρον όμως είναι το τι έγραφε το τατουάζ. Το σχετικό τραγουδάκι είναι από το συμπατριώτη μας, το σπουδαίο Ρούκουνα. Πολλά φιλιά.

IZA είπε...

Μariela μου τα καλά σου λόγια με χαροποιούν ιδιαίτερα. Πειραματίζομαι και το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο. Το φόντο μου μπούκωσε περισσότερο απ' ότι ήθελα. Πού θα μου πάει όμως! Κάποια στιγμή θα καταφέρω κάτι για το οποίο θα είμαι πιο ικανοποιημένη. Μακάρι να είχα χρόνο να δούλευα περισσότερο όμως.

MYSTELIOS είπε...

Οι εικαστικοί σου πειραματισμοί παρουσιάζουν μεγάλο εικαστικό , κοινωνιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον . Με την υπέροχη τεχνική σου κατάφερες να αποδόσεις τέλεια τις χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες , το κλίμα και το χρώμα εκείνης της εποχής. Αναμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια του αστυνομικού σου δελτίου !!!! καλή σου μέρα ....

Dinos-Art είπε...

Πολύ όμορφη σειρά Μαρία μου. Δένεις τόσο όμορφα την ιστορία με τη ζωγραφική. Μπράβο σου.
Φιλιά σε όλους.

IZA είπε...

Art- Traveller σ' ευχαριστώ. Το ενδιαφέρον είναι ό,τι δεν ξέρω πώς θα εξελιχτεί αυτή η σειρά, αλλά όσο διαβάζω αυτές τις ιστορίες τόσο εμπνέομαι.

IZA είπε...

Ντίνο μου, χαίρομαι που σου αρέσει. Με αφορμή το υλικό αυτό που διαθέτω, πειραματίζομαι με νέα υλικά και γνωρίζω νέες τεχνικές παίρνοντας ιδέες από το internet. `Ολο αυτό δε μπορεί σε κάτι καλό θα με βγάλει. Η αλήθεια είναι ότι μ' έχει συνεπάρει αυτή η ιστορία και έχω γίνει πιο δημιουργική. Πολλά φιλιά.

Δημιουργία είπε...

Για αλλη μια φορα εχεις κανει καταπληκτικη δουλεια.

55fm είπε...

Μαρία μου,καταπληκτικό!
Είσαι απίθανη!
Χίλια μπράβο!
Φιλιά πολλά!

Unknown είπε...

great job! I find you from Leovi! come see my page too =) thank you

IZA είπε...

Δημιουργία και `Ολγα μου σας ευχαριστώ πολύ. Συγγνώμη που αργώ να σας απαντήσω, αλλά έχω πέσει με τα μούτρα σε νέες δημιουργικές αναζητήσεις. Φιλιά.

IZA είπε...

Μakavetis thank you very much. I found your blog and it is very interesting.

Poet είπε...

Πού να φανταστεί αυτός ο ανθρωπάκος, την εποχή που το ραδιόφωνο ήταν μια πολυτέλεια, ότι 75 χρόνια αργότερα θα τον ζωγράφιζες εσύ, Μαρία μου, και η εικόνα του θα εμφανιζόταν σε ένα ηλεκτρονικό μέσο όπως το διαδίκτυο. Παράξενος ετεροχρονισμένος επίλογος στην προφανώς μεγάλη περιπέτεια της ζωής του!

Poet είπε...

Πού να φανταστεί αυτός ο ανθρωπάκος, την εποχή που το ραδιόφωνο ήταν μια πολυτέλεια, ότι 75 χρόνια αργότερα θα τον ζωγράφιζες εσύ, Μαρία μου, και η εικόνα του θα εμφανιζόταν σε ένα ηλεκτρονικό μέσο όπως το διαδίκτυο. Παράξενος ετεροχρονισμένος επίλογος στην προφανώς μεγάλη περιπέτεια της ζωής του!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πέρασμα μου για να μάθω νεα σου και να ευχηθώ καλή εβδομάδα για όλους μας.
Καταπληκτικη δουλεια!!!μπραβο σου.

Miltos Anagnostou είπε...

http://www.associatedcontent.com/article/132195/why_women_love_men_behind_bars.html

:-)

IZA είπε...

Μilto, να λοιπόν γιατί είχε τόση επιτυχία στις γυναίκες ο Ρωχάμης.