7/4/10

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

Σε πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν να μας πείσουν ό,τι ζούμε στη χειρότερη χώρα, με απαίσιους ανθρώπους  και μας ρίχνουν σε μαύρη απελπισία με τις δυσοίωνες προβλέψεις τους, πήραμε των ομματιών μας και φύγαμε σε αναζήτηση της Ελλάδας που αγαπάμε και δε μας πληγώνει.
`Οχι, κύριοι. Η Ελλαδίτσα μας είναι πανέμορφη, εσείς την καταστρέφετε, με τα λάθη σας και την απληστία σας. Η φύση της είναι υπέροχη εκεί που ακόμα την προστατεύουν και μας χαρίζει απλόχερα τους θησαυρούς της.
Ζήσαμε 3 υπέροχες μέρες στη μαγευτική Καστοριά
 
και 4 ημέρες στους γραφικούς Ψαράδες Πρεσπών.  
 
Είμαστε τυχεροί γιατί παρακολουθήσαμε από κοντά το ανοιξιάτικο ξύπνημα της φύσης.  
 
Τέλος η εκδρομή μας έκλεισε με μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.Εκεί το μεσημέρι συναντήσαμε τον καλό μας φίλο Γιώργο (Εστραγκόν) και το βράδυ  γνωρίσαμε κι από κοντά τους διαδικτυακούς  μας φίλους Τόλη (POET), Nτίνο (Dinos art) και τις συζύγους τους. Είχαν έρθει κι από την Αθήνα ο Νίκος (το ΠΕΤΑΛΙ) και η Τζούλια (ΜΩΒ) με το γιο τους Στέφανο.
`Ετσι ο κύκλος των πασχαλινών διακοπών έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Με τη ζεστασιά μιας ωραίας παρέας που σε γεμίζει με την αισιοδοξία ό,τι τελικά δεν έχουν ξεφτίσει όλα σ' αυτή τη χώρα , όπως θέλουν να μας πείσουν.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ φίλοι μου.

15 σχόλια:

55fm είπε...

Έτσι μπράβο κοριτσάρα μου!
Η καλύτερη απάντηση!
Πανέμορφες φωτογραφίες και φυσικά η φύση στο φόρτε της!
Η συνάντηση με τους φίλους μας υπέροχη και ευχομαι πάντα η αισιοδοξία σου, να μας ταξιδεύει στα ομορφότερα Μαρία μου!
Χρόνια πολλά!

Roadartist είπε...

Το ότι η Ελλάδα είναι πανέμορφη ειναι το μόνο σίγουρο.. Δυστυχώς όμως το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουμε τους χειρότερους πολιτικούς.. και ότι θα πεινάσουμε..από ότι όλα δείχνουν.. :) Αλλά εμείς θα επιμείνουμε να προσπαθούμε να ζούμε καλά.. Φιλιά, Χρόνια πολλά μα κυρίως όμως καλά!!!

eleni είπε...

Xρόνια πολλά!
Όμορφες εικόνες από την πατρίδα μας,κρίμα που δεν έχω πάει σ΄αυτή τη γωνιά της.Έχω ακούσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Να είμαστε καλά,να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση,που μας ρίχνει σε μαύρες σκέψεις-τέτοιες αποδράσεις μας ανεβάζουν,μας δίνουν ελπίδα!
Φιλιά!

Dinos-Art είπε...

Μαρία μου, μεγάλη μας χαρά που γνωρίσαμε και απολαύσαμε από κοντά εσένα, τον Δημήτρη και τα γλυκούλια σας Αθηνά και Λυδία.
Με τη Τζούλια και τον Νίκο είχαμε ξαναβρεθεί. Τον παλίκαρό τους Στέφανο γνωρίσαμε τώρα.
Η Ελένη ενθουσιασμένη με ρωτάει πότε η επόμενη συνάντηση. Να είμαστε όλοι καλά, να συναντιώμαστε και να το χαιρόμαστε.
Καλό βράδυ- πολλά φιλιά σε όλους σας.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Δεν το πιστεύω..ήρθες στην πόλη μου
και να μην συναντηθούμε..αλήθεια στενοχωρήθηκα.το είχα αναφέρει καποια στιγμή ότι είμαι από Καστοριά.Θα ήταν χαρά μου να σας γνωρίσω.Πιστευω να περάσατε όμορφα.Κάποια άλλη φορά ίσως μας δοθει η ευκαιρία.Χρόνια Πολλά κι απο μένα Μαρία!

IZA είπε...

Ευχαριστώ, `Ολγα μου. Την επόμενη φορά θα κανονίσουμε να βρεθούμε όλοι παρέα. Φιλάκια.

IZA είπε...

Roadartist, αυτή είναι η καλύτερη αντίσταση που μπορούμε να κάνουμε. Να περνάμε καλά, έστω και με λιγότερα.

IZA είπε...

Ελένη να πας όποτε μπορέσεις. Είναι υπέροχα αυτά τα μέρη. Πολλά φιλιά και να είστε όλοι καλά.

IZA είπε...

Ντίνο μου, τελικώς οι διαδικτυακές μας επιλογές δεν έπεσαν έξω. `Ηταν σα να γνωριζόμαστε από παλιά. Να δώσεις ένα ζεστό φιλί από μένα στην Ελένη και να της πεις ότι όλα θα πάνε καλά. Καληνύχτα.

IZA είπε...

Αλήθεια ΙΛΥ, είσαι απ' αυτή την υπέροχη πόλη; Τι κρίμα που δε βρεθήκαμε! Μείναμε στο Μαυροχώρι και πίναμε το καφεδάκι μας στον υπέροχο Προφήτη Ηλία. Θα ξαναρθούμε σίγουρα και τότε θα βρεθούμε οπωσδήποτε. Φιλιά και Χρόνια πολλά.

Τζούλια Φορτούνη είπε...

Μαρία έχω μαγευτεί από τις πανέμορφες φωτογραφίες... αν και τα πρόσωπά σας όταν συναντηθήκαμε στο Ντορέ ακτινοβολούσαν την ομορφιά που αποθηκεύσατε μέσα σας αυτές τις μέρες... Ήταν μια υπέροχη συνάντηση παρόλες τις απουσίες (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε...) και θα την επαναλάβουμε σίγουρα!

IZA είπε...

Ναι, Τζούλια, μου περάσαμε πολύ όμορφα και να το επαναλάβουμε σύντομα. Πώς πάει ο Στέφανος στο πρωτάθλημα;Φιλιά.

Mariela είπε...

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΙΖΑ ΜΟΥ....
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΞΕΦΤΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΚΟΜΑ....
ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΡΑ!!
ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...

Poet είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες και υπέροχη εμπειρία, Μαρία μου. Ναι, αυτή είναι η Ελλάδα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ομορφιά, αρμονία, φιλοξενία, ζεστασιά, οικογένεια, εργατικότητα, συντροφικότητα. Και τόσα άλλα.

Έχω δει τις χώρες εκείνων που τόσο ξετσίπωτα μας λοιδορούν για όσα φταίμε και για όσα δεν φταίμε. Την ψυχρότητα, την άγρια μοναξιά τους, την αρπακτικότητα που πέρασαν και σε ένα τμήμα της δικής μας κοινωνίας. Να μας λείπει το καταναλωτικό μοντέλο τους, να μας λείπει η ερημιά τους, να μας λείπει το τευτονικό ή αγγλοσαξωνικό δολοφονικό παράδειγμά τους και η ιστορία τους.

Ήταν μεγάλη χαρά να σας γνωρίσουμε από κοντά. Το έχω γράψει κι αλλού και το επαναλαμβάνω εδώ. Η οικογένειά σας είναι για μένα ένας μικρός μακρινός παράδεισος που δεν τον αξιώθηκα στα παιδικά μου χρόνια. Και η παρέα μας κάτι πραγματικά ωραίο. Να είστε όλοι καλά.

ξωτικό είπε...

Tι να πρωτοχαρείς ; το φυσικό η.. το ανθρώπινο τοπίο;;;
να είστε καλά όλοι να ζείτε υπέροχες αγαπησιάρικες στιγμές!!!!