19/3/10

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τώρα που μπαίνει για τα καλά η άνοιξη μας πιάνει μια διάθεση για ανανέωση του χώρου και ...του εαυτού μας. Ας ξεκινήσω με κάποιες ιδέες για φωτιστικά που έχω εφαρμόσει στο σπίτι μου.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ, ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΚΑΙ ...ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ


Υλικά: 2 ανοξείδωτοι κάδοι από πλυντήρια Whillpool (αυτά που άνοιγαν από πάνω). Τα βρίσκεις σε μαγαζιά που επισκευάζουν πλυντήρια
Μεγάλες βίδες και παξιμάδια για να ενώσεις τους δυο κάδους (Μπορεί να χρειαστείς και  τρυπάνι)
3 ποδαράκια για βάση κι ένα στρογγυλό ξύλο για την πάνω επιφάνεια (το παραγγέλνεις στον ξυλουργό της γειτονιάς.)

Χρησιμοποιώ το κάτω πλυντήριο για να βάζω τα περιοδικά μου  και στο πάνω έχω στερεώσει μέσα ένα λαμπάκι και ένα καλώδιο για να το συνδέω με την πρίζα. `Οπως βγαίνει το φως από τις τρύπες
δημιουργεί μια ωραία ατμόσφαιρα.
Βρήκε τη θέση του σε μια γωνία τουκαθιστικού και πάνω του έβαλα ένα ωραίο ξύλινο κιούπι που αγόρασα  από ένα κατάστημα με ethnic αντικείμενα και έπιπλα.

                                                      

Σε επόμενες αναρτήσεις θα σας δείξω κι άλλα πρωτότυπα φωτιστικά που έχω φτιάξει (με την πολύτιμη βοήθεια του άντρα μου, του Δημήτρη). Καλό ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο.

9 σχόλια:

Dinos-Art είπε...

Μαρία μου θαυμάζω την επινοητικότητά σου. Σίγουρα πολλά πράγματα, που οι πιο πολλοί θεωρούν ότι όταν τελειώνει η ζωή και η χρήση τους ο επόμενος δρόμος είναι ο παλιατζής ή η ανακύκλωση, μπορούν και πάλι να γίνουν χρηστικά με λίγη φαντασία. Εγώ έκανα κάτι απλό όταν χάλασε ένα μεγάλο στρόγγυλο κρεμαστό φωτιστικό από πλέξιγκλας, το γύρισα ανάποδα και το έκανα μια πολύ ωραία γλαστρούλα.
Καλό Σαββατοκύριακο Μαρία.

55fm είπε...

Μαράκι είσαι δύναμη και δημιουργία!
Τι πρωτότυπη και όμορφη ιδέα!
Τρελαίνομαι για τέτοιες ιδέες-προτάσεις!Σου βγάζω το καπέλο!
Καλό Σαββατοκύριακο!

eleni είπε...

IZA,τί πρωτότυπη ιδέα!
Έγινε πολύ όμορφο,αλλά και πρακτικό συγχρόνως!
Εσείς μπορείτε να βρείτε αυτά τα αντικείμενα,αλλά το κυριότερο πιάνουν τα χεράκια σας.
Εγώ πάλι κοιτάζω πια από παλιά αντικείμενα μπορώ να τ΄αλλάξω με decoupage-έχω στην αποθήκη κάποια χάλκινα.
Φιλιά!

IZA είπε...

Ντίνο μου, έτσι έκαναν και οι παλιοί. Δεν πετούσαν τίποτα. Ανακάλυπταν απίθανες λύσεις για πράγματα και συσκευασίες που τέλειωνε η χρήση τους. Τώρα -στην εποχή της υπερκατανάλωσης- η πρώτη μας σκέψη είναι να τα πετάξουμε και ν' αγοράσουμε άλλα. `Ολα έτοιμα χωρίς το προσωπικό μας μέράκι και χωρίς τη χαρά της δημιουργίας. Τ' αποτελέσματα αυτού του τρόπου ζωής έχουν αρχίσει να διαφαίνονται. Να δούμε πότε θα το καταλάβουμε.

IZA είπε...

Ολγάκι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αυτά μου δίνουν περισσότερη δύναμη να συνεχίσω να ονειρεύομαι και να δημιουργώ. Φιλάκια, φιλενάδα.

IZA είπε...

Ελενίτσα μου, φτιάχτα. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τέλεια. Κατέχεις τόσο καλά την τέχνη του ντεκουπάζ, αλλά έχεις και μια τέτοια ευαισθησία στο χρώμα. Πολλά φιλιά κι εύχομαι να τα πούμε γρήγορα κι από κοντά.

Δημιουργία είπε...

Για αλλη μια φορα το δεν πεταμε τιποτα γινεται πραξη και μαλιστα με πολυ καλαισθητο αποτελεσμα.

zekia είπε...

εκεί που κάποιος βλέπει άχρηστα εξαρτήματα πλυντηρίων κάποιος άλλος βλέπει ένα έπιπλο! συγχαρητήρια άλλη μια φορά για τη φαντασία και τη εφευρετικότητα σου:) Με όλες αυτές τις φωτογραφίες που έχεις βάλει στο μπλογκ κατα καιρούς φαντάζομαι οτι το σπίτι σου θα είναι ένα μέρος γεμάτο εκπλήξεις! χε χε!

Ανταλλακτικά πλυντηρίων είπε...

Είσαι πολύ προχωρημένη. Οι ιδέες σου εναι πρωτότυπες και πανέξυπνες.