8/3/10

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σε λίγο φεύγει κι αυτό το Σαββατοκύριακο. Κάθε Παρασκευή σχεδιάζουμε με λαχτάρα τι θα εκπληρώσουμε από τις επιθυμίες που έχουμε στο μυαλό μας και δεν μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εργάσιμης εβδομάδας. Τις περισσότερες φορές όμως  περνά το Σαββατοκύριακο κι έχουμε κάνει ελάχιστα απ' αυτά που είχαμε κατά νου.
 Αυτό το Σαββατοκύριακο πάντως έπεσα με τα μούτρα κι έκανα αρκετά πράγματα. Εκτός βέβαια απ' τις δουλειές του σπιτιού, πλυσίματα, μαγειρέματα κ.λ.π., έκανα μεταφυτεύσεις στα φυτά μου, πήγα σινεμά τις κόρες μου, παρακολούθησα την παράσταση που είχαν με τη χορωδία τους, έφτιαξα σαπούνια , οικολογικό απορρυπαντικό για το πλυντήριο κι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια για να ταιριάζουν με την καινούρια μου μπλούζα.
`Οπως καταλαβαίνετε τώρα ( Κυριακή 23:22) είμαι κάπως πτώμα, αλλά θα σας δώσω κάποια συνταγή γιατί ξέρω ότι ενδιαφέρει πολλές και πολλούς.

                ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΥ
Υλικά: 250γρ. λάδι καρύδας
150γρ βούτυρο κακάο
250 γρ. ελαιόλαδο (βιολογικό)
200γρ. σογιέλαιο (βιολογικό)
150γρ. φοινικέλαιο
1 κουταλάκι αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο
Ακολούθησα την ψυχρή μέθοδο. `Οποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες για την παρασκευή σαπουνιού ένα από τα πολλά σχετικά sites είναι το http://www.soapcalc.net/

OΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ (ΤΖΕΛ) ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

Υλικά: 1000 ml νιφάδες σαπουνιού ελαιολάδου ( τρίβω πλάκες πράσινο σαπούνι)
2 κουταλιές της σούπας βόρακα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.
1 λίτρο νερό
250 ml λευκό ξίδι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις νιφάδες σαπουνιού ρίχνουμε λίγο-λίγο τα 800 ml  νερού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το σαπούνι και να γίνει ένα παχύρευστο ζελέ.Αφήνουμε για μια μέρα. Στα υπόλοιπα 200ml νερού προσθέτουμε το βόρακα , το αλάτι και τη σόδα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξίδι και το ρίχνουμε στο σαπούνι. Το βάζουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά κι ανα κατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πάλι το σαπούνι. Το βάζουμε σ'ένα μπουκάλι ( από παλιό απορρυπαντικό) , ρίχνουμε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας( ή όποιο άλλο θέλουμε) κι έτοιμο. Κάθε φορά πριν τη χρήση το ανακινούμε δυνατά, γιατί έχει την τάση να διαχωρίζεται.

ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ

`Οσο γι' αυτά δείτε όδηγίες στη drosostalitsa.
Α, ξέχασα να σας πω. `Εφτιαξα και λάδι καλέντουλας. Μα γι' αυτό θα σας μιλήσω σε άλλη ανάρτηση, γιτί δεν αντέχω άλλο. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

30 σχόλια:

eleni είπε...

IZA,υπερπαραγωγή Σαββατοκύριακου!
Πόσα έφτιαξες και είναι όλα καταπληκτικά και χρήσιμα-τα σαπουνάκια τέλεια,πολύ όμορφα φορμάκια-βγήκαν μυρωδάτα;
Για το σαπούνι πλυσίματος να μας ενημερώσεις αν καθαρίζει.
Άφησα τελευταία τα σκουλαρίκια,που μου αρέσουν πολύ-οι πέτρες έχουν υπέροχο χρώμα,τι είναι;
Ουπς,ξέχασα το λαδάκι,άστο να εκχυλιστεί.
Καλή εβδομάδα!Φιλιά!

Dinos-Art είπε...

"Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία, δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση" Λέων Τολστόι.
Πολύ ωραίες οι δημιουργίες σου Μαρία.
Καλή εβδομάδα.

Mariela είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Πολύ στεναχωρήθηκα που τελικά δεν βρεθήκαμε την Πέμπτη!
έσκασα... μιάμιση ώρα γύρω γύρω...
ελπίζω μια άλλη φορά, σύντομα!

55fm είπε...

Mαρία μου,είσαι υπέροχη!
Να είσαι γερή ξεχωριστό πλάσμα!
Υποκλίνομαι στίς δημιουργίες σου!
Φιλιά πολλά!

olivetreegirl είπε...

Πότε πρόλαβες και τα έκανες όλα αυτά? Εγώ αυτό το Σαββατοκύριακο έμεινα στις... προεκλογικές δηλώσεις! Τέλεια όλα όσα έφτιαξες!!! Για πέρνα και από το σπιτάκι μου που κάτι σε περιμένει!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!!ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ;ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Γυναίκα με όλη την σημασία της..μέχρι "εξοντωσεως"για τα θέλω μας και για ότι αγαπάμε.Μαρία πολυ όμορφα,θα δοκιμάσω να τα κάνω.Οταν βρω μαγαζί με σαπούνια,πολυ μ΄αρέσει να χαζευω και να χα΄νομαι σε μυρωδιές!Καλό σου βράδυ!!

IZA είπε...

Ελένη μου από πού ν' αρχίσω; Οι φόρμες των σαπουνιών είναι από σιλικόνη και τις πήρα από το κατάστημα με τα χημικά. `Οταν ξαναπάω θα σου πάρω κι εσένα. Το απορρυπαντικό το χρησιμοποιώ εδώ κι ένα χρόνο κι είμαι πολύ ευχαριστημένη. Λίγο πριν το ξέβγαλμα προσθέτω στην ειδική θήκη και μαλακτικό ( λευκό ξίδι με σταγόνες αιθέριου λεβάντας). Το λάδι καλέντουλας το έφτιαξα (για πρώτη φορά) με τη μέθοδο του μπαιν μαρί κι όχι ατον ήλιο γιατί βιάζομαι να κάνω σαπουνάκια για τα κορίτσια. (3 ώρες σιγόβραζε). Για τις πέτρες από την Περικλέους( αυτές που πωλούνται με το κορδόνι που σου έλεγα). Συμφέρει.Φιλιά πολλά.

IZA είπε...

Ντίνο μου, καλά τα έλεγε ο Τολστόι. Κι εγώ αν δεν δημιουργήσω κάτι έστω μικρό κάθε μέρα, αισθάνομαι ότι η μέρα μου πήγε χαμένη. Αν το πιστεύεις όμως , έχω να παλέψω και με τον εαυτό μου που κατά βάθος είναι μάλλον τεμπέλικη φύση. Τίποτα δε γίνεται χωρίς αγώνα και πείσμα. Καλή σου νύχτα.

IZA είπε...

Μαριέλα μου κι εγώ πολύ στεναχωρήθηκα που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Μάλλον επιλέξαμε λάθος μέρα. Πού θα πάει όμως, σίγουρα θα συναντηθούμε. Καληνύχτα και πολλά φιλιά.

IZA είπε...

`Ολγα μου αυτές οι δημιουργίες με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί κάνω δωράκια σε φίλους. Ανυπομονώ να τα μοιραστούμε καλή μου φιλενάδα. Αν υποκλίνεσαι εσύ στις δημιουργίες μου τι πρέπει να κάνω εγώ στις δικές σου; Υπέροχος ο πίνακάς σου με τις γυναίκες. Καληνύχτα και φιλάκια.

IZA είπε...

Καλέ μου Σκρουτζάκο. Πάντα έχεις ένα καλό λόγο και μια ευχή για όλους μας. Ειλικρινά σ' ευχαριστώ και να είσαι πάντα καλά.

IZA είπε...

Ολιβάκι, φοβερή η έκπληξή σου. Ούτε μου περνούσε απ' το μυαλό. Σ' ευχαριστώ πολύ, μου έφτιαξες τη μέρα. Φιλάκια.

IZA είπε...

ΙΛΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω να ξεκινήσεις. `Ο,τι βοήθεια θέλεις μη διστάσεις να με ρωτήσεις με σχόλιο ή με mail. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο blog που γράφει η φίλη Ελένη (βλέπε πιο πάνω ) το http://aromacooking.blogspot.com ή στο http://beautyelixirs.blogspot.com.
Καληνύχτα.

Δημιουργία είπε...

Παραγωγικοτατη Ιζα το Σαββατοκυριακο και ολα ομορφα και καλα. Μεγεια τα σκουλαρικια και καλοφορετα.

Anastasia's dolls είπε...

Συνεχως με εκπλησεις ευχαριστα !
Δεν εχω λογια !!!

Margo είπε...

Μια δημιουργική Κυριακή, τέλεια!!!
Πεθύμησα τα σαπούνια όμως και είμαι μακρυά από τα μαγαζιά της Αθήνας που προμηθευόμουν υλικά. Το σαπούνι όμως για το πλυντήριο θα το κάνω υπέροχη ιδέα!!!

Ευχαριστώ που με τσούκλισες:))
Καλό πρωινό Ίζα μου

το πετάλι είπε...

είσαι καταπληκτική!
το σημαντικό είναι ότι βιώνουν τα παιδιά σου εμπειρίες που...χάνονται
στις μέρες μας...
μπράβο!

A.G.Selena είπε...

Πες μου κάτι που δε μπορούν να κάνουν αυτά τα χρυσά χέρια?Πες σε παρακαλώ! :)
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!Σου βγάζω το καπέλο!!!

IZA είπε...

Ευχαριστώ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ θα τα συνδυάσω με μια καινούρια πράσινη μπλούζα που πήρα. Φιλιά.

IZA είπε...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ το καλό ή κακό μ' εμένα είναι ότι θέλω να δοκιμάζω πολλά.. Καλή σου νύχτα.

IZA είπε...

Μargo μου εγώ έχω πάψει ν' αγοράζω απορρυπαντικά και καθαριστικά του εμπορίου. Τα φτιάχνω μόνη μου κι αποφεύγω τα χημικά -όσο μπορώ- μές στο σπίτι μου. `Ο,τι βοήθεια θελήσεις μη διστάσεις να με ρωτήσεις. Πολλά φιλιά.

IZA είπε...

Νίκο μου έχουμε φτιάξει σαπούνι και με τα παιδιά στο σχολείο και το 'χουν χαρεί πολύ. Ενδιαφέρθηκαν και κάποιες μητέρες και παρακολούθησαν τη διαδικασία. Καλό είναι να επιστρέψουμε σε πιο φυσικές μεθόδους και να διώξουμε τα τόσα χημικά από τα σπίτια μας και το σώμα μας. Πολλά φιλιά.

IZA είπε...

Selena μου, ευχαριστώ για τακαλά σου λόγια. Μα μια βόλτα να κάνεις στο διαδίκτυο θα βρεις ανθρώπους που κάνουν πιο αξιόλογα πράγματα από μένα. Αλλωστε κι εγώ από άλλους παίρνω τις ιδές. Καλή σου νύχτα.

Appelsinpigen είπε...

δημιουργικότητα!
μακάρι όλοι να κουράζονταν από αυτήν και μόνο :)

κι εγώ -επιτέλους!- αγόρασα χρώματα εδώ...!

να εισαι καλααα!!!
φιλια πολλα σε όλους σας!

mermyblue είπε...

Ιζα μου
πότε τα πρόλαβες όλα αυτά; θα πρέπει να είσαι πολύ οργανωτική και οργανωμένη! και επειδή αυτό είναι μια ιδιότητα που εμένα μου λείπει σε θαυμάζω διπλά τώρα :D
φιλιά
θα χρησιμοποιήσω τις συνταγές σου, ιδίως το οικολογικό καθαριστικό!

zekia είπε...

δεν άφησες δευτερόλεπτο να πάει χαμένο δηλαδή! υπέροχο να ασχολείσαι με τόσα πράγματα. Τα σαπούνια είναι πολύ δελεαστική πρόταση, είναι σαν να μυρίζω ήδη το δεντρολίβανο! Σου εύχομαι άλλο ένα επίσης δημιουργικό σαββατοκύριακο:)

IZA είπε...

Appelsinpiken να είσαι κι εσύ καλά εκεί στην ξενιτιά και με τα καινούρια σου χρώματα να μας φτιάξεις πολλές όμορφες ζωγραφιές. Φιλάκια.

Μermy μου μακάρι να ήμουν όπως λες. Απλώς είμαι ενθουσιώδης και θέλω να κάνω πολλά πράγματα, μα τις πιο πολλές φορές πελαγώνω κι αγχώνομαι. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να παλεύεις με τις αδυναμίες του χαρακτήρα σου παρά ό,τιδήποτε άλλο. Φιλάκια.

IZA είπε...

Zekia μου ευχαριστώ. `Οντως το δεντρολίβανο μοσχοβολάει. Ανυπομονώ να ωριμάσει να το δοκιμάσω. Μετά από ένα μήνα. Το δενδρολίβανο κάνει καλό στα (μαύρα) μαλλιά. Φιλάκια.

erifili είπε...

Yπέροχα τα σαπουνάκια σου.Πρέπει να μοσχομυρίζουν.Πάντως τόσο όμορφα που είναι εγώ θα λυπόμουν να τα χαλασω.