26/2/10

ΔΥΟ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ

λαδοπαστέλ σε χαρτί βελουτέ 40Χ50

     Ο ένας (ο πιο ψηλός) ήταν ένα παιδί συνεσταλμένο, δύσκολα του έπαιρνες κουβέντα. Η μεγάλη του αδυναμία να διαβάζει επιστημονικά βιβλία. Οι γνώσεις του γύρω από το διάστημα και τις νέες τεχνολογίες ήταν απίστευτες για ένα αγόρι 11 χρονών. Ο άλλος (ο πιο κοντός), ένα αγόρι πρόσχαρο,γλυκό και καλός μαθητής. Μια δυνατή φιλία είχε αναπτυχθεί ανάμεσά τους. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο.
   Τα παιδιά αυτά ήταν μαθητές μου σ' ένα σχολείο που είχα πάει  για τη σχολική χρονιά 1996-97.  Σήμερα θα είναι 25 χρονών. Δεν τους έχω δει από τότε. Δεν ξέρω τι σπούδασαν, με τι ασχολούνται,αλλά αυτό που εύχομαι είναι η πολύτιμη φιλία τους ν' άντεξε στο χρόνο.
    Οι παιδικές φιλίες είναι ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή μας. Είναι οι μόνες φιλίες που είναι αγνές κι ανιδιοτελείς. Αν μάλιστα δοκιμαστούν στο χρόνο κι αντέξουν, είναι θείο δώρο. Γι' αυτό αν είστε από τους τυχερούς που έχουν φίλους από τα παιδικά τους χρόνια, επικοινωνήστε μαζί τους και μην τους παραμελείτε μέσα στο άγχος της καθημερινότητας. Προσέξτε γιατί οι αληθινοί φίλοι αποτελούν ένα είδος προς εξαφάνιση στην εποχή μας.

19 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.


ΦΙΛΙΑ ΛΕΞΗ ΙΕΡΗ
ΑΝΘΟΣ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΠΑΝΙΩΣ
ΜΑ ΑΝ ΑΝΘΙΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΩΣ.

Dinos-Art είπε...

Πιστεύω ότι ανήκω στους τυχερούς μια και εξακολουθώ να έχω φίλους από τα παιδικά μου χρόνια. Θα είδες την ανάρτηση που έκανα πριν μέρες στην ιστοσελίδα μου από την συνάντηση που κάναμε μετά από σαράντα τέσσερα χρόνια που αποφοιτήσαμε από το δημοτικό της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Ο παρών δάσκαλός μας είχε κάτι να πει για τον καθένα μας, μετά από τόσα χρόνια, που μας έδωσε χαρά αλλά και μας έκανε εντύπωση. Θα έλεγα ότι οι δάσκαλοι είστε τυχεροί και παραμένετε νέοι με την αύρα που σας δίνει κάθε γενειά παιδιών και βέβαια η χαρά σας είναι μεγάλη όταν μετά χρόνια ξανασμίγετε με τους τότε μαθητές σας. Πολύ όμορφη ζωγραφιά.
Καλό βράδυ Μαρία.

faraona είπε...

Ομορφοοοο!!!

IZA είπε...

Scroutzako μου, ευχαριστώ πολύ.Σου εύχομαι ν' ανθίζει το άνθος της φιλίας σ' όλη σου τη ζωή. Καλό Σ/Κ να έχεις.

IZA είπε...

`Ετσι είναι Ντίνο μου. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη όταν μ' ανακάλυψαν παλιοί μαθητές μου μέσω του Facebook και βρεθήκαμε μετά από χρόνια και τώρα κρατάμε επαφή. Συγκινούμαι ιδιαίτερα όταν βλέπω φίλους από τα μαθητικά χρόνια που συνεχίζουν να είναι καλοί φίλοι. `Εχω πικραθεί από φίλους και πάντα το είχα καημό. καληνύχτα και καλό Σ/Κ.

IZA είπε...

Καλησπέρα Faraona μου. Χαθήκαμε. Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτησή μου. Ευχαριστώ.

eleni είπε...

IZA, πολύ όμορφη η ζωγραφική-είσαι ταλέντο!
Η φιλία είναι σημαντική στη ζωή μας,αλλά δεν μπορούμε να βρούμε αληθινούς φίλους.Πολλές φορές έχω απογοητευτεί,αλλά τώρα πια έχω λίγους και καλούς.Από τα παιδικά μου χρόνια μια φίλη έχει μείνει-γενικά σκορπίσαμε.
Φιλιά!

Appelsinpigen είπε...

Ποσο δικαιο εχεις !

Θυμαμαι με τοσο αγαπη την καλυτερη παιδικη μου φιλη :)

Μπορει να μη μενουμε πια στην ιδια πολη αλλα χαιρομαι τοσο πολυ οταν βρισκομαστε και τη βλεπω...

ομορφη η εικονα :)

φιλιαα!!

* ξαναδες το μέιλ, νομιζω οτι τώρα μπηκε το συνημμένο!

IZA είπε...

Εleni δυστυχώς πολλές φορές χανόμαστε με πολύ καλούς παιδικούς φίλους, χωρίς καμιά σοβαρή αιτία. Απλώς δεν τολμά να σηκώσει κανείς πρώτος το τηλέφωνο. Φιλάκια.

IZA είπε...

Ξωτικούλι μου το πήρα το e-mail. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το δωράκι σου. Φιλάκια.

55fm είπε...

Mαρία μου,πόσο δίκιο έχεις!
Είμαι από τους τυχερούς που οι φιλίες των παιδικών μου χρόνων υπάρχουν μέχρι σήμερα και όσο περνάει ο καιρός γίνονται δυνατότερες!
Μεγάλη η δύναμη της φιλίας!
Η ζωγραφιά σου πολύ όμορφη!
Καλό μήνα φίλη μου!
Φιλάκια

olivetreegirl είπε...

Πολύ όμορφη ζωγραφιά, ωραία χρώματα κα καθαρές γραμμές. Πράγματι, τυχεροί όσοι έχουν καταφέρει να κρατήσουν παιδικές φιλίες!

IZA είπε...

`Ολγα μου έχω καταλάβει πόσο μεγάλη αξία έχει η φιλία για σένα και είδα πόσους καλούς φίλους έχεις από τα παιδικά σου χρόνια. Είσαι πολύ γεναιόδωρη στη φιλία γι' αυτό και οι φίλοι σου σ' αγαπάνε. Φιλάκια.

IZA είπε...

Οlivetree καιρό έχουμε να τα πούμε. Περνάω απ' το blog να δω την όμορφη ανάρτησή σου. Ευχαριστώ.

olivetreegirl είπε...

Κοριτσάκι έχεις γενέθλεια σήμερα???? Χρόνια πολλά!!!!

IZA είπε...

Οlivάκι μ' ανακάλυψες; Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είσαι πάντα καλά.

Poet είπε...

Φίλοι από την παιδική μου γειτονιά, φίλοι από το σχολείο (π.χ. ο Ντίνος), φίλοι από τον στρατό, φίλοι από τη δουλειά, φίλοι από τη λογοτεχνία, φίλοι, φίλοι, φίλοι. Μ' αρέσει να ζω μέσα στο ζεστό χνώτο τους. Και τώρα φίλοι από το διαδίκτυο.

Θα διαφωνήσω μαζί σου, Μαρία μου. Ναι, οι πρώτοι φίλοι μας είναι πολύτιμοι γιατί μαζί ανακαλύψαμε τον κόσμο και μοιραστήκαμε τις πρώτες συγκινήσεις. Αν όμως είναι αγνές και ανιδιοτελείς οι φιλίες, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και από την καθαρή μας καρδιά. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι κοινωνικές γνωριμίες, από τους φίλους μου όμως ζητάω αυτό τον πλούτο της καρδιάς. Κι όπου τον ανακαλύπτω, τον τιμώ.

Χρόνια πολλά με πολλούς αγνούς φίλους, όπως σου αξίζει, Μαρία μου.

IZA είπε...

Σωστά τα λες, Τόλη μου.Πόσο όμως καθαρή μπορεί να είναι η καρδιά μας; `Οταν έχεις προδοθεί από φίλους, είσαι πιο υποψιασμένος και δεν ανοίγεσαι τόσο εύκολα και δεν δίνεις τα πάντα όπως έκανες παιδί, γιατί φοβάσαι μήπως πληγωθείς πάλι. Βέβαια τίποτα δε γίνεταιστη ζωή αν δεν τολμήσεις πάλι και αξίζει τον κόπο. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

απλο"Ποιηση" είπε...

πολύ τρυφερή ανάρτηση...
που συνοδεύεται από έναν εξαιρετικό πίνακα!