23/5/09

ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ





Μερικές πληροφορίες για αυτό το ναυάγιο: Βρίσκεται στην Αμοργό, στην τοποθεσία Κάτω Μεριά, κοντά στην παραλία της Καλοταρίτισσας. Το όνομά του είναι ΟΛΥΜΠΙΑ. Ναυπηγήθηκε το 1950 και το τέλος του ήταν στις 13-2-80. Λέγεται ότι έκανε λαθρεμπόριο. Στο ναυάγιο γυρίστηκαν κάποιες σκηνές από την ταινία "Απέραντο γαλάζιο". Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες του πλοίου όταν ταξίδευε, στο http://www.gooleships.co.uk/goolesb/inland.htm

14 σχόλια:

ηλακάτη είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟ

ποιος από τους δυο ήταν ο ζωγράφος;

IZA είπε...

Ηλακάτη, ευχαριστώ. Εγώ ζωγραφίζω, ο Δημήτρης κάνει μόνο κατασκευές.

55fm είπε...

IZA μου,είναι καταπληκτικό!
Τα χρώματα τόσο όμορφα!
Συγχαρητήρια!
Τόχεις... σίγουρα το ταλέντο, θες δε θες!
Η Αμοργός δεν είναι όνειρο;
Καλημέρα.

eleni είπε...

ΙΖΑ,πολύ όμορφο!Ζωγραφίζεις πολύ καλά!Δε μολάω σαν ειδήμων,αλλά αυτό που βλέπω μου αρέσει.Τα χρώματα υπέροχα!
Καλό Σ/Κ!

Margo είπε...

Εξαιρετικό!!! Είσαι απ' ότι βλέπω άνθρωπος της λεπτομέρειας και αγαπάτε οικογενειακώς τα καράβια:)
Είναι ακουαρέλα; Μου αρέσει πολύ και η επιλογή του θέματος και να υποθέσω ότι το ζωγράφισες επί τόπου καθισμένη στο απέναντι βραχάκι;
Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.
Φιλιά!

IZA είπε...

50fm, ευχαριστώ πολύ. Απ' ότι είδα στο ιστολόγιό σου κι εσύ είσαι λάτρης της ζωγραφικής και έχεις ταλέντο. Η Αμοργός είναι από τα αγαπημένα μου νησάκια.

Σ' ευχαριστώ Εleni για τα καλά σου λόγια. Να είσαι καλά και καλό Σ/Κ.

Μαrgo λατρεύω τη θάλασσα και ότι έχει σχέση μ' αυτήν. Δυστυχώς είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας και ολίγον τελειομανής. Μ' αρέσει να ζωγραφίζω ακουαρέλλες και πάντα εκ του φυσικού γιατί έτσι αισθάνομαι πιο κοντά στη φύση. Ναι, αυτή στη γωνία της φωτογραφίας με τοκόκκινο μαντήλι, είμαι εγώ πριν μερικά χρόνια.( 10 χρόνια για την ακρίβεια.

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλησπέρα Ιζα, πάρα πολύ όμορφη η ακουαρέλα σου, πιό ωραία κι από την φωτογραφία !!!!
Έχετε μια αδυναμία στην θάλασσα και στα καράβια και οι 2 σας (εσύ μάλλον επειδή είσαι νησιώτισσα , ο σύζυγος? )
Χαιρετίσματα νησιώτικα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

IZA είπε...

Καλησπέρα Αθηνά, μάλλον καλημέρα. Είχαμε επισκέψεις και μόλις έφυγαν. Κι ο άντρας μου είναι νησιώτης, από τον Πόρο. Πολλά φιλιά. Πάω για ύπνο γιατί δε" σας βλέπω" από την κούραση. Καληνύχτα.

Καλησπέρα Scroutzako. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια κι εσύ να περάσεις καλά το Σ/Κ.

Δημιουργία είπε...

Υπεροχη η ζωγραφικη σου.Να συνεχισεις να ζωγραφιζεις, μην τα παρατησεις!

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Ολοζώντανος πίνακας Iza!!Σχεδόν γεύεται κανείς την γεύση της αλμύρας που διέβρωσε την λαμαρίνα του καραβιού..Ενα ακόμα ταλέντο σου κι αυτό..Φιλιά καλλιτέχνιδα

IZA είπε...

Carpe diem. Από πολύ μικρή μου άρεσε να ζωγραφίζω εκ του φυσικού τοπία και ανθρώπους. `Ετσι τα συναισθήματα κι ο ενθουσιασμός ήταν πιο ζωντανά. Συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις μου εκείνη τη στιγμή.

IZA είπε...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ από τη στιγμή που γέννησα τα παιδιά τα είχα παρατήσει όλα. Η φωτιά όμως φαίνεται καίει ακόμα μέσα μου και περιμένει να βρει το χρόνο και τη διάθεση να ξαναγεννηθεί. Εσείς με τα καλά σας λόγια βοηθάτε πολύ σ' αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι το τέλος του ήρθε μετά από την καταδίωξη των λιμενικών αρχών της εποχής αφού στα αμπάρια του έκρυβε ποσότητα ναρκωτικών που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παπούδων και πατεράδων μας μεταφέρθηκε με ασφάλεια απο τα Κατάπολα με το πλοίο της γραμμής. Ο κόλπος που βρίσκεται σήμερα το OLYMPIA ονομάζεται Λιβέροι.