8/5/09

`Οπως σας είχα υποσχεθεί στην προηγούμενη ανάρτησή μου, θα σας δείξω τις δικές μου κατασκευές φτιαγμένες με ξύλα ξεβρασμένα από τη θάλασσα και άλλα άχρηστα υλικά.
Η μπαλαρίνα

Ο σκαντζόχοιρος

Το πουκάμισο
Ο Ερωτόκριτος και η Αρετούσα

Ο Νταλί

Με ρίζα καλαμιάς

Για το δωμάτιο των παιδιών


29 σχόλια:

55fm είπε...

Πρώτα-πρώτα σε συγχαίρω για τη συνέπειά σου...και μετά θέλω να σου πω, οτι είναι αριστουργήματα τα έργα σου!
Τα χάρηκα πάρα πολύ,τολμώ να σου δηλώσω ότι ξεχώρισα, το Νταλί, τη μπαλαρίνα και το πουκάμισο!!!
Είσαι απίστευτο ταλέντο,ευρηματικότατη...
Μπράβο!
Κάποια στιγμή, θα αναρτήσω έργα του μουσείου μοντέρνας τέχνης του Λονδίνου,
Θέλω να τα δείς και να μου πεις, με το χέρι στην καρδιά, πως σου φαίνονται,γιατί εγώ σου λέω ειλικρινά,δεν συγκρίνονται με τα δικά σου!Υπερέχεις σαφώς!
Ελπίζω να έχει συνέχεια...
Ευχαρίστως θα αγόραζα ένα τέτοιο έργο, με τα δικά μου πάντα κριτήρια.
Καλό απόγευμα

witchofdaffodils είπε...

όλες θαύμα, αλλά τη δημιουργία για το δωμάτιο των παιδιών πολύ τη ζήλεψα!

IZA είπε...

50FM με κολακεύεις αφάνταστα μ' αυτά που μου λες και που φτάνεις και να με συγκρίνεις με φτασμένους καλλιτέχνες. Τα έργα αυτά είχαν για μένα πραγματικά πολύ αξία τη στιγμή που φτιάχνονταν, δηλαδή τη στιγμή του ενθουσιασμού. Μετά ξεχάστηκαν, άλλα μπήκαν στο πατάρι κι άλλα αφέθηκαν στον κήπο, όπου έχουν πάθει και κάποιες ζημιές από τις χειμωνιάτικες βροχές. Τώρα τα μάζεψα, τα σουλούπωσα κάπως για να τα φωτογραφίσω. Να δούμε τώρα πού θα τα βάλω πάλι;

IZA είπε...

WITCH σ' ευχαριστώ πολύ. Και για μένα έχει ιδιαίτερη αξία αυτό το έργο. Ο ουρανός έχει ζωγραφιστεί πάνω σ' εκθέσεις παιδιών από τα πρώτα χρόνια που δούλευα ως δασκάλα.

Benikos place είπε...

Καλησπέρα ΙΖΑ,
Πάρα πολύ ωραίες οι συνθέσεις σου, ξεχωρίζω τον Νταλι και την καλαμιά.
Θα τολμήσω μια διαπίστωση: Ο Δημήτρης παίρνει τα υλικά και φτιάχνει στην συνθεση του αυτο που έχει εμπνευστεί.Εσύ παίρνεις το υλικό και το κάνεις αυτό που σου ζητάει,δεν το συνθέτεις αλλά το προβάλλεις.Μας αρέσουν και τα δυο πάρα πολύ.
Πολλά φιλιά

eleni είπε...

ΙΖΑ πραγματικά μοναδικά,εξαιρετικά τα έργα σου!Τι να πρωτοδιαλέξω!
Ο Νταλί εκπληκτικός και με τη ρίζα καλαμιάς μου άρεσε,χωρίς να σημαίνει αυτή η επιλογή ότι τα άλλα δεν είναι θαυμάσια.
Μας εμπνέεις και μας ξεσηκώνεις!
Παρακολουθείς τα μαθήματα της Μαριέλας;
Καλό σου βράδυ!

IZA είπε...

ΒΕΝΙΚΟ ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια. `Εχεις δίκιο στις διαπιστώσεις σου. Ο Δημήτρης δημιουργεί πρώτα το σχέδιο, εμένα με παρασύρει η υφή και το χρώμα των υλικών. Καληνύχτα.

IZA είπε...

ΕΛΕΝΗ είχα πολύ καιρό ν' ακούσω τόσα πολλά κολακευτικά λόγια μαζεμένα. Φοβάμαι μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Για τα μαθήματα της Μαριέλας, δεν είχα προλάβει ούτε να τα δω. Tώρα τα είδα.Δυστυχώς αυτόν τον καιρό το πρόγραμμά μου είναι πολύ φορτωμένο. Εσύ παρακολουθείς τα μαθήματα;

Ελενα καπακιώτου είπε...

μπραβο σου!!! πραγματικα εχεις μεγαλη φαντασια για να σκεφτεις κατι τετοια πραγματα!!! μου αρεσε πολυ το ξυλο με την γραβατα!!!

ξανα μπραβο σου!!!!

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Iza μου, πρέπει να τα μαζεψεις όλα και να κάνεις έκθεση!!Είναι πανέμορφα!!Πριν από λίγους μήνες είχα δει μια έκθεση στο θησείο , αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα της καλλιτέχνιδας αλλά θα το ψάξω και θα το βρώ, που ήταν ολοκληρωτικά φτιαγμένη από βότσαλα.Ανθρώπινες φιγούρες, ζώα, σπίτια τα πάντα από βόταλα και πέτρες.Ηταν καταπληκτική.
Σου λέω, έχεις ταλέντο, μάζεψε τα , βρες ένα θέμα να τα δέσεις και κάνε έκθεση..Καλημέρα!!

mermyblue είπε...

ΙΖΑ
η ανάρτησή σου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και συνοδεία για τον καφέ μου!

βρήκα τα έργα σου πολύ προσωπικά και καταπληκτικά! δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, αλλά το πρώτο (λόγω χορού) με συγκίνησε πολύ...

να συνεχίσεις να φτιάχνεις πραγματάκια και να μας τα αναρτείς να τα βλέπουμε! είναι πολύ όμορφο όλο αυτό το μοίρασμα

:)

Seirios είπε...

ΙΖΑ, εξαιρετικές οι κατασκευές σου! Αναμφίβολα τόσο εσύ όσο κι ο Δημήτρης είστε δυο ταλαντούχοι άνθρωποι, όπου με απλά υλικά και πολύ δημιουργική φαντασία φτιάχνετε όμορφα πράγματα!

Ξεχωρίζω, απ’ τις κατασκευές σου, την «Αρετούσα» και την κούκλα από την «ρίζα καλαμιάς». Εύγε ΙΖΑ!

Καλό Σαββατόβραδο κι ελπίζω να απολαύσετε την αποψινή πανσέληνο!

Φιλώ σας!

eleni είπε...

Ιζα,ναι,παρακολουθώ και είμαι ενθουσιασμένη!Δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολα,αλλά προσπαθώ.
Καλό Σ/Κ!

Μάτα είπε...

Πάρα πολύ όμορφα και πρωτότυπα όλα! Μπράβο σου! Εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα,μου άρεσαν όλα!

Φιλιά

Δημιουργία είπε...

Οταν αγαπας αυτο που κανεις δεν υπαρχουν αχρηστα πραγματα, παρα μονο ευκαιριες δημιουργιας.

Poet είπε...

Να εκφράσω κι εγώ τον ενθουσιασμό μου. Διάβασα καθυστερημένα το εξομολογητικό σου κείμενο, είδα τις κατασκευές σου και διαπίστωσα, με μεγάλη χαρά και πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι είσαι ένα γνήσια καλλιτεχνικό πλάσμα. Όπως και ο Δημήτρης σου.

Συμφωνώ απόλυτα με την οπτική σου, προσυπογράφω αυτά που λες και χαίρομαι που, με ταπεινά υλικά, φτάνεις στο ωραίο και το αληθινό.

Όλα έχουν ψυχή και όλα πηγάζουν από την ψυχή, ΙΖΑ. Κι εσείς είστε απλόχερα προικισμένοι. Να χαίρεστε την αλήθεια που σας δόθηκε και την ομορφιά που δημιουργείτε. Μια προσευχή, ναι.

ChinaCatSunflower είπε...

Είναι πολύ όμορφα και πρωτότυπα τα έργα σου Μπράβο!!!

IZA είπε...

ZINA σ' ευχαριστώ. ΚΙ εμένα είναι το αγαπημένο μου το πουκάμισο.

CARPE DIEM ίσως κάποια στιγμή, κάνω κάποια έκθεση. Το θέμα είναι όμως να ξαναμπώ στο καλλιτεχνικό κλίμα και να αρχίσω πάλι να δημιουργώ, γιατί απέχω πολύ καιρό. Τα καλά σας λόγια μου δίνουν πολύ κουράγιο για μια νέα αρχή.

IZA είπε...

MERMY χαίρομαι που πλούτισα την "ιερή" στιγμή του πρωινού καφέ σου και σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και τα καλά σου λόγια. Τα ίδια τα υλικά από μόνα τους είναι εκπληκτικά και με οδηγούν. Η μπαλαρίνα χάνει πολύ στη φωτογραφία. Το ξύλο της με το που το βρήκα στην παραλία, μου ήρθε στο μυαλό η κίνηση της μπαλαρίνας. Το μπουστάκι της είναι ένα κομμάτι από παππούτσι, το καπέλο της καπάκι από κόκα κόλα. `Ολα τα υλικά βρέθηκαν στην παραλία. Μήπως μου τα έστειλε καμιά γοργόνα;)

IZA είπε...

Seirie μας κολακεύεις ιδιαίτερα. Την απολαύσαμε την πανσέληνο -αφού βάλαμε τα παιδιά για ύπνο- στην ταράτσα του σπιτιού μας με ποτάκι και φόντο την Ακρόπολη. Πολλά φιλιά.

ΕΛΕΝΗ σε ζηλεύω και σου εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα σου απασχόληση.

ΜΑΤΑ χαθήκαμε, καιρό έχουμε να τα πούμε. Σ' ευχαριστώ πολύ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εσύ ξέρεις καλά τι σημαίνει να δημιουργείς με ό,τι και να πιάνεις στο χέρι σου.

IZA είπε...

POET τα λόγια σου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για μας γιατί είσαι άνθρωπος που δε στέκεται στην επιφάνεια των πραγμάτων, αλλά καταφέρνεις να δεις την ουσία τους. `Εχεις δίκιο αυτά τα έργα έχουν ψυχή. Κρύβουν μέσα τους την αγάπη για τη φύση και τη χαρά της ανακάλυψης και της αποκάλυψης. Τα υλικά ήρθαν μόνα τους και μας βρήκαν σε απρόσιτες παραλίες και κουβαλούν πάνω τους την άγνωστη ζωή τους. Αυτά από μόνα τους έκαναν τη φαντασία να καλπάζει και να δημιουργεί ωραίες εικόνες. Αυτό είναι το χάρισμα του καλλιτέχνη. `Ενα πεταμένο πέδιλο στην παραλία για τους περισσότερους μπορεί να μη λέει τίποτα, για τον καλλιτέχνη είναι ένας πολύτιμος θησαυρός που κουβάλάει μαζί του μια υπέροχη περιπέτεια μέχρι να βρεθεί μπροστά του. Είμαι σίγουρη πώς καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

IZA είπε...

ΦΛΩΡΑ χαίρομαι που σου άρεσαν. Να 'σαι καλά.

mermyblue είπε...

μακάρι να στέλνει η γοργόνα λίγη έστω έμπνευση

θέλουμε κι άλλες φωτογραφίες και από άλλα έργα
:)

BIKY είπε...

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ !!!

gasteroplix είπε...

ά, εδώ κι αν έχουμε μια καλλιτέχνιδα!!!!
ποιο να διαλέξω και ποιο να αφήσω, φοβάμαι μην αδικήσω κάποιο, πάντως η μπαλαρίνα, το πουκάμισο, η ρίζα και ο ΕΡ. ΑΡ. μου άρεσαν λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα

δεν βρήκα χρόνο άργησα να δω την ανάρτηση....

IZA είπε...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ σ' ευχαριστώ πολύ. θα περάσω από το στέκι σου για καμιά συνταγή, γιατί δεν ξέρω πια τι να μαγειρέψω στις μικρές.

Mariela είπε...

Είναι εξαιρετικά.... μην τα αφήσεις... κάνε κατι μ' αυτά....

zekia είπε...

είναι πολύ όμορφα αυτά που έφτιαξες, ειδικά η μπαλαρίνα και ο Νταλί! το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή είναι η δημιουργία. Να απλώνεις την ψυχή σου στο γύρω κόσμο.

Appelsinpigen είπε...

είναι υπέροχα!!

ο Νταλί, εκείνο για το δωμάτιο των παιδιών, το πουκάμισο!

εξαιρετική δουλειά και χαίρομαι που τη μοιραζεσαι εδω μαζί μας!
τα κοριτσάκια σας έχουν να μοιάσουν!

να στε καλά, καλλιτέχνες!