10/2/09

Πρόσωπα σε κεραμίδια με ακρυλικά χρώματα

H ΠΑΤΡΙΤΣΑ
Στις αρχές του περασμένου αιώνα κάπου στη Σάμο γεννήθηκε η Πατρίτσα. "Πριγκίπισσα μου", τη φώναζε ο πατέρας της και η μάνα της φρόντιζε να μην της λείπει τίποτα. Πλούσια και πολυπόθητη νύφη για τους νεαρούς του χωριού. `Ομως η μοίρα της επιφύλλαξε μια δύσκολη ζωή στο πλάι ενός σκληρού κι ανήθικου άντρα.



Η ΕΥΤΥΧΙΑ


`Ενα κρύο πρωινό του 1962 ,από ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας, η νεαρή μαθήτρια πήρε το λεωφορείο να πάει στο γυμνάσιο της Καλαμάτας. Αντ' αυτού όμως έφτασε πολύ πιο μακριά.......Στην Αυστραλία!!!


Η ΜΕΡΟΠΗ


Από παιδί θυμόμουν τη φωτογραφία της στο άλμπουμ των οικογενειακών φωτογραφιών. Μυστήριο κάλυπτε την ταυτότητά της. Ασπρόμαυρη, μοιραία γυνή της δεκαετίας του '50. Η παιδική μου φαντασία οργίαζε. `Αραγε πόσους ανομολόγητους κρυφούς πόθους άναψε στον ανδρικό πληθυσμό της εποχής της;

Η ΑΘΗΝΑ






Πάντα περήφανη η Αθηνά. Δεν τολμούσε κανένας άντρας να την πλησιάσει. `Εξυπνη και καλή μαθήτρια. `Ηθελε να γίνει γιατρός μα ο πατέρας της με τίποτα ν'ακούσει για σπουδές. Την πάντρεψε μ΄ένα καλό γαμπρό κι έκαναν πέντε παιδιά.

2 σχόλια:

BIKY είπε...

πολύ όμορφη δουλειά μπράβο

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΜΑ ΒΙΚΥ ευχαριστώ πολύ. Είδα ότι ενδιαφέρεσαι για παιδικές κατασκευές επιφυλλασομαι για κάποιες ενδιαφέρουσες. Για την ώρα αποκριάτικες μάσκες από τους μαθητές της τάξης μου.(καθ'ότι δασκάλα γαρ)