7/2/09


`Οταν πέφτει το βαθύ σκοτάδι...

όταν η σελήνη μεσουρανεί στον ουρανό...

όταν τα παιδιά έχουν πια πέσει σε βαθύ ύπνο...

και ο Δημήτρης έχει αποκοιμηθεί στον καναπέ μπροστά στην T.V.....

τότε....ξυπνά η `Iζα.

Bγαίνει έξω από τη σκηνή της. Αριστερά της απλώνεται το δάσος με τα ψηλά κωνοφόρα και δεξιά της το λιβάδι με το ποτάμι. Στο βάθος οι πρόποδες πανύψηλων βουνών που οι κορυφές τους αστράφτουν κατάλευκες λουσμένες στο φως της Σελήνης.

Παίρνει το μονοπάτι προς το ποτάμι. Ελπίζει να βρει κανένα χρήσιμο βοτάνι. `Οταν είδε τους μακριούς βλαστούς των αγριόκρινων που φύτρωναν στη λασπώδη όχθη, έπεσε στα γόνατα κι άρχισε να σκάβει για να ξεθάψει τις ρίζες. Εβγαλε κι ένα ζυθοβότανο που τύλιγε τον κορμό ενός δέντρου εκεί κοντά και τη φλούδα από μια σκλήθρα. Πριν επιστρέψει βιαστικά στον καταυλισμό πρόλαβε να μαζέψει μερικές χούφτες φρέσκο τριφύλλι.

Στη σκηνή έκαιγε ακόμα η φωτιά. `Εβρασε νερό σε μια πέτρινη γαβάθα ρίχνοντας μέσα τις ρίζες των αγριόκρινων, αφού τις μάσησε πρώτα και τις έκανε πολτό. Σε μια άλλη κούπα θρυμμάτισε λίγο τριφύλλι, πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα από σκόνη ζυθοβότανου και τη σκλήθρα κι έχυσε από πάνω το καυτό νερό. Το κατάπλασμα από ρίζες αγριόκρινων είναι αντισηπτικό και βοηθάει την πληγή να γιάνει, σκέφτηκε.Το τριφύλλι δίνει δύναμη στην καρδιά για να πολεμήσει τα κακά πνεύματα. Η φλούδα από σκλήθρα καθαρίζει το αίμα και διώχνει τα πνεύματα που το δηλητηριάζουν.Το τριμμένο ζυθοβότανο γαληνεύει και φέρνει ήσυχο ύπνο. Χαμογέλασε ευχαριστημένη, έκλεισε τον υπολογιστή της και πήγε κι αυτή για ύπνο. Αύριο την περίμενε πάλι μια δύσκολη μέρα.
Αφιερωμενο στη witch of daffodils και τις άλλες e- φιλενάδες της που ξύπνησαν την `Ιζα μέσα μου.
*H `Iζα είναι ηρωΐδα του βιβλίου της Jean M. Auel ΟΥΡΣΟΥΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ.

2 σχόλια:

witchofdaffodils είπε...

ευχαριστώ πολύ, καλορίζικο και καλοτάξιδο το νέο σου μπλογκ :)

faraona είπε...

Ιζα μόνο εδω κάτω βγαίνουν σχόλια στα αλλα ποστ δεν βγαίνει η λέξη σχολια καθόλου.Για κοιταξέ το λίγο!
Πολυ όμορφο το μπλογκ σου.Σε βάζω λίνκ και στο Φαραώνα Γκάλλερι...αυτες η προσωπογραφίες στα κεραμικά επανω μου θύμησαν Φαγιούμ!Υπέροχες ειναι!

πολλα φιλιά απο Κερκυρα!